vrijdag, juli 20, 2012

over internetcursus "depressievrij"

DepressieVRIJ is een internettraining voor mensen die eens of vaker een depressie hebben meegemaakt. De training DepressieVRIJ heeft tot doel het verminderen van de kans op een terugkerende depressie.
De deelnemers krijgen beter inzicht in de denkpatronen die hierbij een rol lijken te spelen, leren een passend denkpatroon te ontwikkelen, de stemming te monitoren en een preventieplan op te stellen om terugval te voorkomen.
Er loopt op dit moment een onderzoek naar de doeltreffendheid van deze cursus. Sinds de start van het onderzoek hebben 190 mensen deelgenomen. Vanwege het grote risico op terugval is het de bedoeling mensen 2 jaar lang te volgen. Ongeveer 50 mensen doen al 1,5 jaar mee aan dit onderzoek.
 Er worden nog deelnemers gezocht voor het sinds 2010 lopende onderzoek naar nieuwe methoden om via de website DepressieVRIJ.nl terugval na een depressie te voorkomen. Het onderzoek wordt in 2014 afgerond. Deelnemers kunnen zich tot eind 2012 aanmelden bij Gemma Kok.  g.d.kok@rug.nl  of 06-39616754. (dit laatste is een telefoonnummer in Nederland)

Geen opmerkingen: