dinsdag, november 21, 2006

Krulbol vroeger en nu - expo in het cultuurcentrum

De krulbolsport is uniek in de wereld en het hart ligt in het Meetjesland. In de foyer van Cultuurcentrum Evergem - Stroming kan men vanaf donderdag 30 november naar een speelse tentoonstelling over Krulbol vroeger en nu.
De krulbolsport behoort tot het cultureel erfgoed van het Meetjesland. De Erfgoedcel Meetjesland startte een project in een samenwerking met een aantal lokale en regionale partners. Samen gingen ze op zoek naar het verhaal van deze geliefde volkssport. Cultuurcentrum Evergem werkte ook mee. Het materiaal voor en de inspiratiebron van de tentoonstelling werd geleverd door getuigenissen en voorwerpen van gepassioneerde bolders. Oude foto’s, filmpjes, bekers, truitjes, krulbollen werden door hen van de zolder gehaald. De creatievelingen van tapis plein vzw, een projecthuis voor actueel erfgoed, verwerkten het allemaal in de ‘Expo Krulbol’. Expo Krulbol vormt een speelse voorstelling over de krulbol van vroeger en nu, met haar winnaars en verliezers, de geschiedenis en zelfs enkele ontwerpen voor de krulbol van de toekomst.

De expo is gratis te zien in de foyer van Cultuurcentrum Evergem – Stroming, van donderdag 30 november tot donderdag 4 januari (maandag van 14 tot 16 uur, dinsdag tot vrijdag van 8.45 tot 11.45 uur en van 14 tot 16 uur, op dinsdag tot 19 uur). Daarna toert deze tentoonstelling in alle Meetjeslandse gemeenten en ver daarbuiten.De ‘Expo Krulbol’ is een initiatief van Erfgoedcel Meetjesland in samenwerking met tapis plein vzw, Cultuurcentrum Evergem, Belgische Krulbolbond, Vlaamse Traditionele Sporten, Sportimonium en Toerisme Meetjesland; met de steun van Toerisme Oost-Vlaanderen, COMEET en de Vlaamse Gemeenschap.

Geen opmerkingen: