vrijdag, november 10, 2006

Infovergadering over sport- en bewegingsaanbod voor gehandicapten

Dinsdag 28 november heeft er in Sportcentrum Hoge Wal een infosessie plaats over een toekomstig sportaanbod voor mensen met een fysieke handicap of beperking.
De Sportdienst wil in het voorjaar van 2007 starten met een specifiek ‘sport- en bewegingsaanbod’ voor personen met een fysieke handicap. De Sportdienst wil het programma afstemmen op de vragen en noden van de gehandicapten zelf. Iedereen met interesse in het project kan daarom tijdens de infovergadering ideeën en suggesties uitwisselen voor de concrete invulling van het programma en ook mee de mogelijke dagen en uren overlopen. De doelgroep voor het nieuwe sport- en bewegingsaanbod zijn personen met een niet-aangeboren hersenletsel en posttrauma patiënten (hemiplegie, amputatie… ). Deelnemers moeten wel zelfstandig naar het sportcentrum kunnen komen. Het is de bedoeling om wekelijks een gevarieerd en laagdrempelig bewegingsprogramma aan te bieden. Gedurende zowat twee uur zou een variatie van motorische oefeningen, aangepaste krachtoefeningen en allerlei sportactiviteiten aan bod komen.

De infovergadering over een sport- en bewegingsaanbod voor gehandicapten heeft plaats op dinsdag 28 november om 19 uur (in de rotonde) in Sportcentrum Hoge Wal (Guldensporenlaan 34).

Geen opmerkingen: