maandag, januari 15, 2007

Sleidinge: kunstwerkplaats De Verfplek stelt tentoon in het cultuurcentrum

Cultuurcentrum Evergem brengt met de hulp van Kunstwerkplaats De Verfplek een nieuwe tentoonstelling in de foyer van het cultuurcentrum. Het cultuurcentrum heeft met de werken van kunstenaars van De Verfplek een waardige vervanging gevonden voor de tentoonstelling van Gawayne Le Gal die werd afgelast. De expo is nog te zien tot zondag 4 februari.

De Verfplek is een atelier voor kunstenaars met een verstandelijke beperking en maakt deel uit van de werking van Bezigheidshome Den Dries vzw uit Evergem, een voorziening voor volwassenen met verstandelijke beperkingen. Er wordt door De Verfplek geregeld samengewerkt en tentoongesteld met kunstenaars uit het reguliere kunstcircuit.

De Verfplek is ook de naam van hun Artotheek, waar men zorgvuldig geselecteerde werken van de verschillende kunstenaars kan ontlenen. De werken die er te zien zijn, zijn een greep uit het aanbod. Men kan alle werken bekijken op http://www.artotheek.be/: selecteer er 'De Verfplek' voor het overzicht van de kunstenaars en hun werken. Klik op een afbeelding om het beeld uit te vergroten en de afmetingen, titel en het materiaal te zien. Op de website staat ook meer info over hoe men een werk kan ontlenen. Tijdens de openingsuren van de Artotheek kan men ook altijd in De Verfplek terecht. Daar kan men rustig zelf een werk uitkiezen en enkele van de kunstenaars ontmoeten en aan het werk zien.

De illustratie bij dit bericht is het werk 'Masker IV' van Pascal Laverge

InfoDe Verfplek, Kapellestraat 18, 9940 Evergem (loods achter huis 18), tel. 09 253 94 16, deverfplek@dendries.be, http://www.artotheek.be/ Open: dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.30 tot 11.45 uur en van 13.30 tot 16.30 uur (of na telefonische afspraak).

Geen opmerkingen: