donderdag, januari 25, 2007

Bezoek van studenten Zomergem aan PC Sleidinge

Valérie en Arno, twee studenten uit St.-Lutgardis in Zomergem, kwamen tijdens de kerstvakantie voor een driedaags bezoek aan de instelling. (zie ook bericht van woensdag 20 december) Ze schreven ons het volgende

Hallo,
wij zijn Arno en Valérie. Van 27 tot 29 december waren wij te vinden in Sleidinge, meer bepaald het Mater Dei. Daar volgden we op deze drie dagen een inleefstage, als sociaal project voor school. De bedoeling was om een beeld te krijgen van hoe het leven in een psychiatrie (en/of een rehabilitatieafdeling) eruit ziet en zo een meer realistisch beeld hiervan te creëren.
In die drie dagen hebben we enkele activiteiten kunnen meedoen met de bewoners van afdeling 2D. We volgden de ochtendvergadering en de weekplanning, maakten de muziektherapie mee, hielpen de groenten snijden voor het middageten en hadden met zowel groep A als groep B een groepsgesprek. Daarnaast kregen we ook een rondleiding op de andere afdelingen.
Niet alles verliep altijd even vlot en in het begin was het wel wat wennen aan de omgeving. Er waren (vooral ’s middags) ook wel wat lege momenten, maar dit kon ook met de vakantieperiode te maken hebben.
Ondanks de lege momenten en het onwennige gevoel, vonden we het een interessante stage, die we naar volgend jaar toe aan anderen kunnen aanraden om een reëel beeld te krijgen van een psychiatrie.

Geen opmerkingen: