donderdag, augustus 31, 2006

psychiatrisch centrum neemt samen met buurt deel aan een wedstrijd

13 oktober is werelddag geestelijke gezondheid en het bedrijf Lilly richt elk jaar voor die gelegenheid een wedstrijd in. De ingediende projecten hebben als doel dat ze psychiatrische patiënten helpen om gemakkelijker hun plaats in de maatschappij opnieuw in te nemen. Wij dienen samen met de buurt het project in dat sedert juli 2004 werd opgestart: het meldpunt en het overlegplatform. Het meldpunt is een telefoonnummer waar buurtbewoners kunnen naar bellen als er een probleem is met iemand waarvan men vermoedt of weet dat het een patiënt van onze instelling is. Ofwel is de patiënt zelf in nood ofwel veroorzaakt hij problemen met zijn omgeving. Het eerste punt op het overlegplatform, een driemaandelijkse bijeenkomst met personeelsleden van de instelling en buurtbewoners, is het voorlezen van de binnengekomen meldingen en de acties die ondernomen zijn na de melding. Op dit overlegplatform worden ook projecten en activiteiten uitgewerkt waaraan buurtbewoners, personeelsleden en patiënten van de instelling kunnen meewerken. Zo zijn er twee anti-zwerfvuilacties geweest. We plannen voor de nabije toekomst een wandeling of fietstocht. We gaan ervan uit dat elkaar leren kennen, zonder de problemen uit de weg te gaan, een goeie manier is om aan vooroordelen te werken.

We hebben het project begin deze maand ingediend en worden op die manier al opgenomen in een bundel die voor heel België projecten rond integratie van psychiatrische patiënten bij elkaar brengt. Op 20 oktober zelf is er dan op het filmfestival van Gent de prijsuitreiking met receptie.

We willen een affichecampagne verbinden aan de gezamelijke deelname "buurt-instelling" voor dit project. U kan bij ons een affiche aanvragen om voor het raam te hangen met vermelding "Wij werken samen met psychiatrisch centrum voor een leefbare en gezellige buurt". U kan ook eerst de tekst van het ingediende project helemaal lezen. Vraag zowel de affiche als de tekst aan per mail of telefonisch op het nummer 09/358.05.24

Geen opmerkingen: