woensdag, augustus 16, 2006

De geschiedenis van Sleidinge

In december 2006 verschijnt het resultaat van de werkgroep "Geschiedenis van Sleidinge", namelijk een boek dat uit twee delen bestaat en per deel niet minder dan 500 bladzijden telt. Hiermee wordt een project afgerond dat ongeveer tien jaar geleden is opgestart. Na "De Geschiedenis van Ertvelde" gaat onder impuls van burgemeester Luc Van Parijs in 1990 een werkgroep van start om "de geschiedenis van Evergem" te schrijven. Twee jaar later verschijnt het boek.
In 1977 geeft burgemeester Peter Vereecke het startsein om de geschiedenis van Sleidinge "tegen het einde van deze eeuw" klaar te stomen. Door het overlijden van enkele kernmedewerkers van de werkgroep verschuift de verschijningsdatum almaar. Maar op zondag 1 oktober is het zover, dan wordt het boek voorgesteld.
U kan nu reeds Uw exemplaar reserveren door 50 euro te storten op rekeningnummer 091-0105772-71 van het gemeentebestuur van Evergem met vermelding van naam en adres. Indien het boek moet worden opgestuurd zijn er 6 euro verzendkosten

Geen opmerkingen: