donderdag, augustus 10, 2006

Kioskmedewerker Robert

Hoelang Robert nu al voor Kiosk werkt is moeilijk te zeggen. Hij is ondertussen al jaren op post aan de computer. Als je alle bandjes met de interviews die hij al heeft uitgetypt na elkaar zou beluisteren dan ben je al rap dagen, zelfs weken bezig. Elk woord wordt getrouw uitgetypt. Het mechanisch stemgeluid uit de cassetterecorder wordt afgewisseld door de harde klik van de pauzetoets, dan enkele seconden stilte en dan het gezellige geklik van de toetsen op het klavier, daarna weer enkele zinnen uit de recorder enz. Wie tijdens een interview teveel met de stoelen schuift wordt vriendelijk doch kordaat terechtgewezen om er in het vervolg voor te zorgen dat het stemgeluid van geïnterviewde niet meer onderbroken mag worden door vervelende bijgeluiden.
Hij verzorgt ook de lay-out zelf van Kiosk. Als de onderste lijn een centimeter te hoog uitkomt dan zoekt hij tot het systeem feilloos doet wat hij vraagt. Ondertussen weten de mensen aan de receptie precies wat hij verlangt als ze Kiosk om de twee maanden voor ons kopiëren. Een artikel te laat en Robert roept de snoodaard ter verantwoording, de deadline moet gehaald worden want de lezer heeft recht op een Kiosk die op tijd is. Robert is vaak de eerste die hoort wanneer de lezer tevreden of ontevreden is.
Laat het duidelijk zijn: een medewerker zoals Robert is goud waard...
Kom je hem en zijn hond Pierke tegen op de Sleinse wegen groet hem eens vriendelijk en hij zal je zeer hartelijk teruggroeten. En mocht je een fuif geven en je bent op zoek naar een DJ, aarzel niet, ook bij het draaien van muziek wil hij de puntjes op de i zetten.

Geen opmerkingen: