maandag, augustus 28, 2006

Kioskvergadering

Afgelopen vrijdag hebben we ons in de redactievergadering voorbereid op het interview van vrijdag 1 september met E.H Vereecke. Het opstellen van de vragen liep uit op een discussie over het waarom dat bepaalde groeperingen de "K" van Katholiek laten vallen in hun naam. Zo doopten de VVKSM of "Vlaams Verbond van Katholieke Scouts en Meisjesgidsen" zich om tot "Scouts en gidsen Vlaanderen". Een aantal redactieleden vond dit niet echt dapper. Waarom durven verenigingen zoals de Scouts niet meer uitkomen waarvoor ze staan. Misschien heeft het vooral te maken met ontzuiling. Het is een onderwerp dat we zeker aan Louis Vereecke zullen voorleggen. We hebben ook een aantal vragen over zijn roeping en over de betekenis van Sleidinge voor hem. We stellen hem ook de vraag of hij denkt dat geloof een belangrijke rol speelt in het genezingsproces van een psychisch ziek iemand.

Misschien hebt U zelf ook vragen die U wil gesteld zien... dan kan U ze doormailen naar
peter.dierinck@pcsleidinge.be

Er zijn ondertussen al een aantal lezers die zich ingeschreven hebben op de nieuwsbrief en op Kiosk. Laat maar van U horen.

We hebben het vermoeden dat er afgelopen vrijdag niet zo heel veel volk was op de markt in Sleidinge. Iemand wist ons te vertellen dat er twee verkopers waren. Mocht U toch doorheen al het water tot daar zijn gewaad om onze man van Kiosk te vinden dan verontschuldigen wij ons voor zijn (toch begrijpelijke) afwezigheid. Een volgende gelegenheid om hem te treffen doet zich voor op de Prondelmarkt op 10 september, zelfde plaats en ook in de voormiddag.

Geen opmerkingen: