woensdag, augustus 02, 2006

terugkijken naar Slenne Feest !


We kijken nog eens terug naar het Slenne Feest! dat we op 9 juli in de tuin van de instelling organiseerden. Er waren stands en demonstraties van Sleinse verenigingen. Op het feest zelf werd het een bonte mengeling van patiënten en hun familie, ex-patiënten, personeelsleden en inwoners van Sleidinge. De drank stond lekker koel en dat was ook nodig bij de zomerse temperaturen. De voor de gelegenheid opgerichte Sleinse groep "Den Dorper" gaf na de barbecue het beste van zichzelf.

Zoals steeds was de Fanfare Iever en Eendracht van de partij en dit jaar was er ook de voorstelling van de Dvd van het toneelstuk "Calcutta". Enkele Sleinse inwoners speelden vorig jaar de geschiedenis van hun eigen dorp. Bekende overleden plaatselijke figuren en heiligen werden hierin tot leven geroepen. De psychiatrische instelling bleef ook niet onopgemerkt in deze voorstelling. De voorstellingen in het kader van het sociaal-artistiek muziektheaterproject ‘Calcutta’ (Bentex, juni 2005) waren in een mum van tijd uitverkocht. Heel wat geïnteresseerden hebben de voorstelling toen gemist. Zij kregen nu een tweede kans want de Sleinse Filmclub maakte vorig jaar een opname van de vertoning en projecteerde die nu op ‘Slenne Feest!’. Calcutta was een project van de Sleinse Filmclub in samenwerking met Cultuurcentrum Evergem en Victoria Deluxe. De dvd bevat naast de opname van de voorstelling zelf ook interviews met toeschouwers, een fotomontage en de AVS nieuwsuitzending. Wie dat wil kan nog een exemplaar aankopen. De DVD kost 10 euro en is verkrijgbaar tijdens Sleine Feest of bij Joris Laroy (Sleidinge-Dorp 5A, mailto:mmleyma@skynet.be.)

De voorstellingen waren een succes en de hoop is dat de dvd het ook goed doet. Het is een onmisbaar document voor iedereen die geïnteresseerd is in de gemeente. Als speciale attractie kwamen de acteurs uit de voorstelling nog eens langs om een optreden te geven. Het Sleins was alom tegenwoordig die dag.

Geen opmerkingen: