woensdag, augustus 30, 2006

Ontmoetingscentrum in de Cardijnwijk

De gemeente plant sedert 2004 de bouw van een nieuw ontmoetingscentrum in de Cardijnwijk. De brandweer oordeelde toen dat het bestaande gebouw absoluut niet meer voldeed inzake brandveiligheid en dus geen vergunning meer kon krijgen. Het gemeentebestuur besliste om er een nieuwbouw neer te zetten, die door alle verenigingen kan gehuurd worden.De vzw Cardijnwijk zal een tweetal dagen per week de infrastructuur gebruiken om hun activiteiten verder te zetten.

Bijkomend krijgt de vzw 'KLJ, wij bouwen mee' (KLJ, KVLV en Landelijke Gilde) 300 m2 grond in huur, met het recht er een polyvalente ruimte voor jeugdwerk en sociocultureel werk te bouwen, aansluitend bij de nieuwbouw van de gemeente. De gemeente stelt wel een aantal voorwaarden. Onder andere dat de vzw haar polyvalente ruimte op vrije dagen ook open moet stellen voor andere verenigingen. Het is bovendien niet de bedoeling dat het nieuwe centrum uitgroeit tot een fuif- of concertzaal.

Als alles volgens plan verloopt, kunnen de werken voor het ontmoetingscentrum begin 2007 van start gaan. De 'KLJ, wij bouwen mee' volgt een eigen planning.

(info werd overgenomen uit gemeentelijk informatieblad Burggrave, september-oktober 2006,p. 20)

Geen opmerkingen: