maandag, oktober 02, 2006

treinopstapplaats te Evergem

Op maandag 11 september lieten ondermeer schepen Johan Van Hove, en de Evergemse Instellingen VZW Den Dries, Centrum OBRA en het Spoorlijncomité Gent-Eeklo hun ongenoegen merken in een optocht vanaf het Dorpsplein te Evergem, zo door de Spoorwegstraat over het kruispunt met de Christoffelweg en van daaruit naar de vermoedelijke nieuwe locatie van de opstapplaats aan het stationsplein..

Zij hebben via de media vernomen dat uiteindelijk de werken voor de heropening van de treinopstapplaats na bijna 50 jaar van start gaan in december 2006. Hiervoor zijn ze uitermate blij dat dit gerealiseerd zal worden. De plannen konden nog niet ingekeken worden, maar berichtgeving omtrent de niet-toegankelijkheid voor personen met een handicap baart hen grote kopzorgen.

Niettegenstaande het goede nieuws vinden zij dat het station volledig toegankelijk moet zijn voor personen met een handicap of mensen met kinderwagens e.a..

Ze vinden het in de huidige tijd onaanvaardbaar dat hiervoor geen oplossing is gevonden en ze menen dat Infrabel, de beheerder van het Belgisch Spoorwegnet puur discriminerend handelt ten aanzien van personen met een handicap of minder mobiele personen om welke reden dan ook.

Zij eisen dat dit plan in samenspraak met de bevoegde staatssecretaris en de gemeente wordt herzien, zonder dat er vertragingen zijn voor de nieuwe werken.

Zij verzochten alle Evergemse en omliggende verenigingen en instellingen die zorgen voor personen met een handicap, alsook alle geïnteresseerden en/of betrokkenen van groot tot klein mee te stappen in de optocht.

Geen opmerkingen: