vrijdag, oktober 13, 2006

Bezoek van Okra

"Okra Evergem- Wippelgem", de naam voor deze seniorenvereniging is al bijna een regel van een gedicht. Ze kwamen gisteren langs, met maar liefst 37 mensen. In allerijl zoeken we nog naar een grotere vergaderruimte. Zoveel geïnteresseerden hadden we niet verwacht. De polyvalente zaal is het aangename decor van de infonamiddag. Jan Van Houtte (directeur - nursing) en Jan Boghaert geven respectievelijk info over psychiatrische ziektebeelden - psychisch ziek zijn en over de verschillende afdelingen in de instelling. Er volgt nog een rondleiding doorheen een afdeling en een aantal therapielokalen.

Nogal wat bezoekers zijn bekend met de instelling. Ze kwamen hier vroeger naar de eucharistieviering. Eén van hen heeft hier nog twintig jaar gewerkt en is erg opgetogen als een patiënte haar nog herkent.

"Als één van de patiënten de instelling verlaat is die uitstap dan begeleid?". "Wat met patiënten die verplicht zijn om hier te verblijven? Hoe werken jullie daar mee?" "Als je een opnameaanvraag hebt moet dat dan via een psychiater?" Dit zijn enkele van de vragen die werden gesteld.

In de loop van de voormiddag waren enkele patiënten en personeelsleden begonnen aan het bakken van pannekoeken. Vroeg genoeg zodat alles netjes op tijd klaar was. Het werd nog een gezellige koffiebabbel. Tussendoor nog wat uitleg over Kiosk en de buurtactiviteiten. We voorzien met Okra nog een interview voor één van de volgende uitgaven van Kiosk en dan is het aan hen om te antwoorden op onze vragen.

Geen opmerkingen: