dinsdag, maart 06, 2007

Vierdezaterdagwandeling van maart trekt naar Kluisbergen

Elke vierde zaterdag van de maand organiseren de Sportdienst en de gangmakers van Evergem Sport! vzw een wandeling. Op zaterdag 24 maart wordt er gewandeld in Kluisbergen en de deelgemeenten Zulzeke en Kwaremont. Sinds de jubileumeditie van deze maandelijkse wandeling (in februari had de 175e editie plaats) is de belangstelling sterk toegenomen. Daarom worden er ook nu weer twee bussen ingelegd om de deelnemers naar de vertrekplaats te brengen.

Parcours
Op zaterdag 24 maart zoekt de vierdezaterdagwandeling Zulzeke en Kwaremont op, twee deelgemeenten van Kluisbergen. Het wordt een 13,6 kilometer lange zware wandeling langs een sterk heuvelig, slijkerig parcours. Na de wandeling zal men moeten toegeven dat Kluisbergen het tweede deel van zijn naam niet gestolen heeft.De wandeling start op de N60, de baan Gent-Ronse, even voorbij Nukerke, deelgemeente van Maarkedal. Daar loopt het Leo Pironpad met onderweg prachtige uitzichten die vaak volgen na een heel steile drassige klim. Via buurtweg 42, over een weide met koeien, gaat het verder langs de Hotondmolen op het hoogste punt van Oost-Vlaanderen: 151 meter. Het volgende bos, het Beiaardbos, is een bijzonder natuurgebied omwille van een zeer bijzonder bronbeekje dat er ontspringt met heel kalkrijk water. De holle wegel erlangs is heel drassig en vormt de zwaarste hindernis van de dag. Eens deze hindernis genomen, ligt de weg naar Kwaremont, een deelgemeente van Kluisbergen, echter open. Na 9 kilometer wordt er even halt gehouden.
Het tweede deel van de wandeling is nog 4,5 kilometer lang en iets minder lastig dan het eerste deel. Het landschap met de Paterberg blijft echter even mooi. Een geplaveide kerkwegel leidt de deelnemers naar de kerk van Zulzeke, het eindpunt van de wandeling.

Inschrijven kost 8 euro en kan bij de Sportdienst of bij de gangmakers van Evergem Sport! vzw. Zoals steeds vertrekt de bus in Sleidinge-Dorp om 12.30 uur, aan de Sporthal Evergem-Centrum om 12.40 uur, op de parking in Wippelgem Dorp om 12.50 uur en aan de school in de Lindenlaan in Ertvelde om 13 uur.Wie mee gaat neemt best een paar reserveschoenen mee om de bus niet vuil te maken.Op de sportpagina's www.evergem.be/sport vind je ook het volledige wandelaanbod van de Sportdienst.

Geen opmerkingen: