woensdag, maart 07, 2007

Overlegplatform

Deze avond om 20.00u is er een samenkomst van het overlegplatform. Buurtbewoners en personeelsleden van de psychiatrische instelling bespreken punten om de verstandhouding te optimaliseren.

Deze avond staat hetvolgende op het programma:


Eerst en vooral worden de binnengekomen meldingen overlopen en besproken. Er zijn twee bijeenkomsten geweest om een buurtactiviteit voor te bereiden. Het zal een huifkartocht worden op 15 augustus. Enkele buurtbewoners zullen vanavond meer details bekend maken. Er is een kort verslag over het bezoek van logistiek assistenten in opleiding vanuit het Buso Binnenhof uit Gent op 13 februari.

We melden dat de voorbereidingen aan het "Slenne Feest! 2007" van start zullen gaan en dat er op vrijdag 9 maart een eerste voorbereidende vergadering is. Het feest zelf zal doorgaan op zondag 8 juli.

Er is een gesprek geweest met Lode Cappon vanuit het bedrijf Lilly. Ze zouden de start voor de nieuwe wedstrijd vanuit onze instelling willen organiseren omdat wij vorig jaar de laureaat waren. In mei zal de nieuwe wedstrijd starten en er zal een opening zijn in onze instelling met waarschijnlijk een receptie in Sanderus. Dit als symbolische plaats omdat daar de allereerste bijeenkomst met de buurt doorging.

Er wordt ook gedacht aan een studienamiddag met als onderwerp vooroordelen in het algemeen.

We hebben het over het terrein naast de instelling in de Weegse. Burgemeester De Wispelaere laat zich excuseren maar hij verzekerde ons dat er één of twee schepenen aanwezig zullen zijn om info te geven.

We voorzien vanavond ook een bezoek aan een crea-atelier op Mater Dei.

Er is ook de uitnodiging van Geert Martens om de volgende vergadering van het overlegplatform te laten doorgaan in een lokaal van de politie. We zouden daar dan een rondleiding kunnen krijgen.

Geen opmerkingen: