dinsdag, augustus 28, 2012

overlegplatform campus Sleidinge

Gisterenavond zaten buurtbewoners en personeelsleden van campus Sleidinge samen. Naar goede gewoonte werden eerst de binnengekomen meldingen overlopen. Het waren er beduidend minder dan anders. Opvallend ook dat een aantal van de meldingen niet alleen te maken heeft met klachten maar ook vanuit bezorgdheid rond patiënten van onze instelling. We juichen de betrokkenheid van de buurt op onze werking toe en hopen elkaar steeds meer in samenwerking te vinden. De bereikbaarheid via telefoon blijkt soms problematisch te zijn. Er wordt aan dit probleem gewerkt en er wordt zelfs uitgekeken naar een nieuw telefoonsysteem.


Deze avond krijgt het sociaal verhuurkantoor Meetjesland de kans haar werking uiteen te zetten. Leen Vertriest en Delphine Dauwens leggen aan ondermeer huiseigenaars uit waarom ze er belang bij hebben hun woning te verhuren via het sociaal verhuurkantoor. Deze voordelen zijn ondermeer stiptheid van betaling, onderhoud van de woning, administratieve taken, het zoeken en begeleiden van de huurders, duidelijk huurcontract, premies en het uitvoeren van opfrissingswerken. Het werkgebied van dit verhuurkantoor is Aalter, Knesselare, Zomergem, Waarschoot, Evergem, Eeklo, Kaprijke, Sint-Laureins, Assenede, Maldegem. We krijgen een zeer deskundige en overtuigende uitleg en hopen dat in Evergem in het bijzonder meer eigenaars hun woningen daar willen verhuren. Het is in hun belang maar ook in dat van huurders uit de meer kwetsbare groepen.

Als laatste onderdeel van de bijeenkomst hebben we het over de studiedag die we volgend jaar willen organiseren samen met beschut wonen Deltawonen en straathoekwerk Gent. We willen ook de buurtbewoners en gemeentebestuur betrekken in de organisatie van deze studiedag. Wie wil meewerken is welkom op woensdag 3 oktober in het Deltahuis (Gent).

De volgende bijeenkomst van het overlegplatform is op maandag 5 november om 20.00u

Geen opmerkingen: