woensdag, augustus 15, 2012

Kiosk: fietstocht Evergem (3)


We rijden naar het Mottekasteel in Ertvelde en worden daar ontvangen door de vrouw van Joseph. Ze brengt wat drank en versnaperingen.

We zien verderop beelden van Dirk De Keyzer.

Het laatste deel van onze tocht bracht ons naar het kasteel van Wippelgem. Daar kregen we een beeld op het leven op het kasteel door Sabine De Poorter (beter gekend als Sabine van Wippeltex). Haar ouders hebben op het kasteel gewerkt. Het was duidelijk dat de barones geen vrouw was om zonder handschoenen aan te pakken.

Haar ouders hebben het er niet makkelijk gehad maar de barones blijkt eigenaardig genoeg toch heel gesteld te zijn geworden op de familie.

Sabine zal ook over zichzelf beginnen vertellen. Ze hield tot in 2009 een goed gekende winkel open niet ver van het kasteel. De winkel heette Wippeltex. Je kon er ondermeer washandjes, handdoeken... kopen. Er stond een Seeburg jukebox waaraan ze zeer gehecht is. Sabine was te zien in nogal wat VRT-programma's en was een tijdje assistente van Walter Grootaers in de "vergeet je tandenborstel niet-show".

Er wordt nogal wat gelachen terwijl ze aan het vertellen is.

We trekken weer verder en op het eind van de rit begint het wat te regenen, maar dit werd eerder beleefd als welkome afkoeling voor één van de mooiste zomerdagen dit jaar.

We willen Joseph Hamerlynck nog eens hartelijk bedanken voor deze zeer mooie en interessante fietstocht en voor zijn voortreffelijke organisatie.

Geen opmerkingen: