donderdag, februari 08, 2007

Kiosk

In elke Kioskvergadering zit een gedeeltel brainstorm over de personen die we willen interviewen. Eens we iemand gekozen hebben begint het zoeken naar een emailadres of een telefoonnummer. Zo slaagden we erin om ondermeer Vera Dua, Wilfried Martens, Jean-Marie Pfaff, Luc De Vos, Kristien Hemmerechts, Guido Van Heulendonk, Etiënne De Wilde... te interviewen. Ze kwamen graag langs en stonden ons uitgebreid te woord.

Bij Kristien Hemmerechts werden we zelfs thuis op de koffie uitgenodigd en zaten we in de living waar ooit Herman De Coninck moet gezeten hebben. Het zijn van die momenten die je bij blijven. Kristien vond de directheid van de vragen die door onze medewerkers werden gesteld ook opvallend en charmant. Ze vertelde vrijuit over haar zus die ook in de psychiatrie is opgenomen.

Een ander zeer bijzonder interview was dat met Wilfried Martens. We werden uitgenodigd op zijn bureau in Brussel. Toen zijn secretaresse zag dat we met een tiental mensen op bezoek kwamen schrok ze even. Dat was volgens haar niet afgesproken. Toen ze terug kwam van Mr. Martens gaf de brede glimlach op haar gelaat meteen aan dat het aantal geen probleem was voor de man die zelf uit Sleidinge afkomstig is. Naast zijn politieke carrière vertelde hij ons dat hij een zoon heeft die opgenomen is in de psychiatrie.

Misschien is dat nog het meest zinvolle van interviews met bekende Vlamingen: dat ze outen dat ook zij kennissen of familie hebben die in de psychiatrie zijn opgenomen.

Vorige vrijdag spraken we af om Marc Reynebeau te vragen voor een interview. We zullen hem dan vast en zeker vragen hoe het voelt om net niet de slimste mens ter wereld te zijn.

Geen opmerkingen: