maandag, februari 26, 2007

Juridisch advies voor inwoners van Evergem

Vanaf 16 oktober 2006 startte het OCMW met wekelijkse zitdagen waarop juridisch advies wordt gegeven aan de klanten van het OCMW (dit kan dus iedere inwoner van de gemeente zijn) en aan de eigen diensten. Het gaat om een eerste, gratis advies, waarbij aan de gebruiker de weg wordt getoond die best gevolgd wordt om zijn of haar juridische problematiek op te lossen. Aan alle lokale advocaten werd gevraagd om aan het systeem mee te werken en
vijf van hen zijn daar ook effectief op ingegaan.

Iedere week zal op maandag tussen 17u en 18u een van hen aanwezig zijn in het administratief gebouw van het OCMW, Sleidinge-Dorp 54, 9940 Evergem (Sleidinge).
Wat kan er gevraagd worden? Moet ik antwoorden op deze brief? Welke dienst kan mij verder helpen? Moet ik aanwezig zijn op de zitting? Is het de moeite om een advocaat te raadplegen?
In welke richting moet ik verder? Kan ik nog iets ondernemen? Het antwoord op een eenvoudige juridische vraag.

Wat mag de gebruiker niet verwachten?
Onderzoek en behandeling van een dossier. Controle van uw advocaat. Opstellen van een brief of akte. Advies in een ingewikkelde zaak. Langdurige gesprekken.

De gebruiker kan wel een lijst bekomen met namen van advocaten gespecialiseerd in een bepaalde materie.

NOTARIEEL ADVIES
Aan de Evergemse notarissen werd vanuit het OCMW eveneens een systeem voorgesteld voor een eerste kosteloos notarieel advies. De vier notarissen lieten ons weten dat hun burelen op weekdagen steeds toegankelijk zijn, waar indien gewenst steeds gratis een notariële problematiek (koop, verkoop, erfrecht, huwelijksgoederenrecht, ...) kan aangebracht worden. Een telefoontje vooraf kan wachttijden beperken.


Informatie
Algemene Sociale Dienst, OCMW Evergem
Sociale Dienst
Sleidinge-Dorp 54, 9940 Evergem
Open: maandag tot vrijdag van 8.00 tot 12.30 uur en van 13 tot 17 uur.
tel. 09 358 77 91
fax. 09 357 74 31


met dank aan Marijke voor dit bericht

Geen opmerkingen: