dinsdag, februari 13, 2007

Burgemeester en schepen brengen bezoek aan beschut wonen

Op 6 februari brachten burgemeester Mr. De Wispelaere en schepen van sociale zaken Mr. Van Hove (Evergem) een bezoek aan het plattelandscluster van Beschut Wonen Domos.

Het bezoek startte in een woning zelf (Weegse) met een aperitief. De beide politici kregen uitleg over het ontstaan en evolutie van beschut wonen. Een aangename maaltijd was het moment om een aantal zaken ter sprake te brengen. Onze reporter Tony had het ondermeer over het zoeken naar een oplossing in een zaak van een vrouw. Deze kwam ter sprake in een artikel "postnatale depressie als moordenaar". Tony hoopt met de hukp van Mevr. Joke Schauvlieghe, schepen in Evergem en parlementair iets te kunnen oplossen in deze zaak.
Tony herinnerde schepen Van Hove ook aan het leggen van de nodige contacten met VZW Obra en VZW Den Dries in verband met de sexcheques. Kiosk had graag een interview met al deze partijen over dit onderwerp.
Tot slot werd aan de burgemeester een aanvraag overhandigd die Tony en Robert samen hadden opgesteld over de toegankelijkheid van het nieuwe nog te bouwen sportterrein. Ze hopen dat ook voor mindermobiele mensen het terrein bereikbaar zal zijn.
Na het bezoek aan het huis in de Weegse werd ook een bezoek gebracht aan het huis in De Bernt. Daar werd de politici en aanwezigen koffie met taart aangeboden. De mooi onderhouden tuin, werk van Ghieslain, werd door iedereen bewonderd.

Past hier nog een woord van dank aan de verantwoordelijke van de plattelandscluster van Domos, Mevr. Rita D'Hooge, die instond voor de organisatie, alsook aan Monique Gevaert, begeleidster, en Joris Vermeulen, de coördinator van Domos.

(verslag van Tony Rosseel)

Onze dank gaat uit naar

Geen opmerkingen: