zondag, oktober 16, 2011

Te Gek in Gent afgelopen donderdag
De organisatie Te Gek waarin Bekende Vlamingen aandacht vragen voor de negatieve kijk op mensen die beroep doen op geestelijke gezondheidszorg kwam aan in Gent. Ze hadden er al een tournee doorheen de andere Vlaamse provincies opzitten. Volgens Kristien Hemmerechts had Gent het meest enthousiaste publiek maar de grotere opkomst kan natuurlijk ook aan het mooie weer hebben gelegen. Patiënten en personeelsleden van PC Sleidinge waren goed vertegenwoordigd en maakten er een gezellig feestje van tijdens de optocht doorheen de stad.
Daarna mochten we genieten van ondermeer optredens van Hannelore Bedert, Guy Swinnen, Kommil Foo, Klaas Delrue (Yevgueni), Koen Buyse (Zornik), Guy Swinnen (Scabs). Het hoogtepunt van de avond was voor mij toch het optreden van Helmut Lotti met Walter De Buck met het lied "Ik zou zo gere wille leve". Toch mooi als De Buck dan na het nummer zegt: "Ik die samen met Helmut Lotti kan optreden, wie had dat nog gedacht".
Even een aparte vermelding voor Bougez Bougez dat het voorprogamma deed, een bont koor vanuit de emancipatorische groepen van het OCMW. Ze hadden het op een ludieke manier over armoede.
Proficiat aan organisator Marc Hellinckx.

Geen opmerkingen: