dinsdag, oktober 18, 2011

Op bezoek bij K.A.A. Gent
Vandaag werden we, reporters van Kiosk, ontvangen door commerciëel directeur van K.A.A. Gent, Patrick Lips.
Zijn taak is het vinden van sponsors en het zoeken van bedrijven die de loges willen huren. Hij ondervindt dat het makkelijker is om sponsors te vinden als de resultaten van de ploeg beter zijn. Hij heeft het (terecht) trots over het nieuwe stadion dat plaats zal bieden voor 20.000 toeschouwers. Dat is het dubbel van de huidige capaciteit. Er zal parkeerplaats zijn voor 1000 wagens en er zal een shuttle naar het stadion worden voorzien. Het stadion moet rekening houden met het nabijgelegen ziekenhuis. Er worden in het stadion geen concerten voorzien en één van de tribunes werd zo aangelegd dat er geen geluidsoverlast voor het ziekenhuis zal zijn. In augustus 2012 zou het nieuwe terrein bespeelbaar moeten zijn.
Gent staat nu al een vijftal jaar aan de top van het Belgisch voetbal. De positieve trend werd ingezet door trainer Leekens en dan verder gezet door Preud'homme en ook door Dury. Preud'homme kon zijn spelers zeer goed motiveren. Dury zorgde vorig jaar voor zeer goede prestaties in de competitie tot het foutliep bij de play-offs.
We hebben het over de toenemende invloed van het geld op het voetbal. Vroeger kon een club als Lierse of Mechelen kampioen spelen. Dit lijkt nu onmogelijk geworden. Het budget van deze clubs is te beperkt geworden in vergelijking met de topclubs. De duurdere en betere spelers komen in de topclubs terecht.
In de winter komt er alweer een nieuwe transferperiode aan. Het is logisch dat spelers naar een andere club willen als ze daar meer geld kunnen verdienen. Door het nieuwe stadion zullen er meer inkomsten zijn waardoor Gent wellicht de kans zal krijgen om de betere spelers een grotere vergoeding te geven waardoor ze langer bij Gent zullen blijven. Voor Gent is een goede scouting zeer belangrijk. Er wordt voortdurend naar nieuwe en dus nog relatief goedkoop talent gezocht. Uiteindelijk worden die spelers dan doorverkocht als hun talent tot uiting is gekomen. Gent zou heel graag eens een getalenteerde Turkse speler willen kopen zodat de Gentse supporters van Turkse origine hun weg naar het Ottenstadion vinden. Goede Turkse spelers zijn echter duur.
Gent is ambitieus en wil de beker winnen en zou ook heel graag weer Europees spelen.

Aan het eind van het gesprek laat Patrick ons het stadion zien. We bekijken de loges en we bekijken de kleedkamer van de spelers. Patrick voorziet dat ook die in het nieuwe stadion wat meer uitstraling zullen hebben. We zien het bord waarop Sollied zijn tactiek voor de match toont.

Volgende zaterdag, op 22-10-2011, is er K.A.A. Gent-Lokeren.

Geen opmerkingen: