woensdag, januari 23, 2013

Beweegmaatjes gezocht !Gezocht : beweegmaatjes!

Naar aanleiding van een interview met Doortje Kal rond het aspect kwartiermaken is deze oproep ontstaan. Kwartiermakers gaan vaak met groot enthousiasme aan de slag om te werken aan meer gastvrijheid in de samenleving, met en voor mensen in kwetsbare posities. Kwartiermaken is in eerste instantie een praktijk, is hier en nu iets doen om ruimte te scheppen voor mensen die verlangen naar een waarachtig leven. In Nederland werkt men met vriendendiensten. Vrijwilligers gaan een relatie aan met mensen die behoefte hebben aan iemand die met hen meedenkt, en hen helpt om hun kracht en talenten te ontwikkelen en te activeren.
Onze vraag is nu naar mensen toe of ze zich geroepen worden om een "beweegmaatje" te worden van een bepaalde patiënt of ex-patiënt. Mensen die zelf graag bewegen en iemand onder z'n vleugels wil nemen om die moeilijke stap te zetten naar buiten toe ( sportclub, fitness-centrum, zwembad...).
Zo bestaat er in ons centrum de vraag naar iemand die met een slechtziende man samen wil fietsen op een tandem, of is er een vrouw die heel graag wil gaan zwemmen maar de stap naar buiten toe alleen niet aandurft.
Wie voelt zich geroepen en ziet het zitten om met iemand letterlijk op stap te gaan en zo diens leven aangenamer en waardevoller te maken?
Graag je naam en contactgegevens opgeven en word je een zo graag gezien en onmisbaar "beweegmaatje"!

Met veel dank,

Hilde Segers (bewegingstherapeute pcgs) en Kiosk

Geen opmerkingen: