woensdag, april 15, 2009

Kiosk op bezoek in De Kring (Eeklo)

Een vrijdagnamiddag en enkele Kioskreporters gaan op pad. "De Kring" in Eeklo doet baanbrekend werk op het vlak van armoede en kansarmoede. De hoogste tijd om er nog eens langs te gaan.

We hadden het geluk onmiddellijk bij aankomst een activiteit te mogen bijwonen van “ De Kring “. We mochten aanschuiven bij de Bingo-activiteit die elke vrijdag doorgaat.
OOk als niet-inwoner van Eeklo mochten we deelnemen en dit is gebaseerd op de filosofie van de werking van “ De Kring “.
De hoofddoelstelling van deze organisatie is iedereen te aanvaarden zonder onderscheid van cultuur, geslacht, leeftijd,…en die tot de minderbedeelden behoren. Het is immers zo dat De Kring een erkende vereniging is waar armen het woord nemen. Voor zover we weten is dit de enige dergelijke vereniging van het Meetjesland. Onze gesprekspartner en gids van dienst was Astrid. Zij deelde ons verder mee dat het centrum diverse werkgroepen en activiteiten omhelst voor de minderbedeelden.
We zullen nu enkele interessante initiatieven voorstellen die gerealiseerd zijn door “ De Kring “. Zo hebben we de werking “ Tot uw dienst “ waar medewerkers uit het Meetjesland en een afgevaardigde van het OCMW Eeklo diverse problematieken inzake OCMW en armoede behandelt.
De werking “ Wonen “ die ook buiten de grenzen van Eeklo treedt en de problematieken van het sociaal wonen evalueert. De “ Voedselwerking “ waarbij de manier van werken zeer “up to date” is. Men werkt volgens een winkelsysteem Enkel in “de Marollen" te Brussel bestaat er nog een dergelijk systeem. Het winkeltje hier heet “ Het Wijksken “ en mensen kunnen hier producten aankopen via een koopkaart. Het voornaamste hierbij is dat de werking van “het wijksken” onafhankelijk van het OCMW Eeklo geschiedt.
Astrid vertelt ons ook nog dat er nog een toneelvereniging is, bloemschikken, boetseerlessen, kooklessen, daguitstappen en nog veel meer voor de mensen die daarvoor in aanmerking komen.
Wat we niet mogen vergeten zijn de talrijke vrijwilligers die ( een 50-tal ) hard werk leveren om de kring draaiende te houden. We danken hierbij Astrid voor de uitleg die zij ons verstrekte over de unieke werking van deze organisatie van het Meetjesland (bericht van Tony)
Meer info vindt U op WijkcentrumDeKring

1 opmerking:

Anoniem zei

Een mooi artikel, bedankt! Melisa