vrijdag, juni 15, 2007

overlegplatform

Deze namiddag was er de start voor de nieuwe wedstrijd van het farmaceutisch bedrijf Lilly.

Als laureaat van vorig jaar kregen we de gelegenheid ons project "Het overlegplatform Psychiatrisch Centrum" nog eens voor te stellen. Voor de locatie werd het Sanderushuis (Polenstraat, Sleidinge) uitgekozen. Drie jaar geleden had hier de eerste bijeenkomst tussen buurtbewoners en instelling plaats. De omstandigheden waren toen bijzonder moeilijk. Een ex-patiënt van de instelling had enkele weken voordien twee mensen doodgeschoten in de frituur rechtover de ingang van de instelling. Buurtbewoners waren in shock. Ook personeelsleden en patiënten waren erg onder de indruk van het gebeurde.

Nu, drie jaar later, is er een intense samenwerking tussen buurt en instelling. Vorig jaar wonnen we dus de Lilly Reintegration Award voor deze werking.

De aanwezigen vandaag bestonden enerzijds uit hulpverleners die wilden deelnemen aan de nieuwe wedstrijd en anderzijds sympathisanten en deelnemers van ons project. Veel bekenden dus tussen de toeschouwers: Rachel (van Onderlinge Hulp), Jan (directeur maar vooral rots in de branding voor ons project) Guy, Ann, Bert (buurtbewoners) en Kurt en Christa (coördinatoren in onze instelling), Brigitte (verpleegkundige), Geert (wijkagent), Etiënne en Tony (Kioskmedewerkers) en last but not least schepenen Van Hove en Lehoucq en ook burgemeester De Wispelaere. Mooi volk dus. Het werd een aangename receptie achteraf. Nieuwe plannen om de samenwerking tussen instelling en Evergem verder uit te werken kwamen van overal aangewaaid. Jammer dat Dr. De Maere net iets te laat aankwam om nog van de sfeer te genieten.
Nog een extra woord van dank aan Lode Cappon, de vertegenwoordiger van Lilly, die alles had georganiseerd.

Geen opmerkingen: