zaterdag, maart 22, 2008

Geen zwerfvuil in onze buurt

Andermaal werken patiënten, personeel en buurtbewoners van het psychiatrisch centrum sleidinge samen. Dit keer werd zwerfvuil geruimd.


Op Goede Vrijdag zette de hemel de sluizen helemaal open. (dat kon trouwens niet gezegd worden van de ambtenaren ter hoogte van de sluis van Evergem). Maar deze morgen, op stille zaterdag, scheen de zon volop en bleven de sluizen dicht (de schippers ter hoogte van de sluis van Evergem waren dan weer verheugd over het openen van de sluis). Zo bleek iedereen tevreden vandaag: schippers, maar ook de deelnemers aan het ruimen van het zwerfvuil. Het is prettiger op stap te gaan als het droog blijft.
We verzamelden om 9.00u aan de receptie van de instelling. Geert Martens, onze wijkagent, kwam personeelsleden, patiënten en buurtbewoners even moed inspreken.
Platgereden blikjes, kroonkurken, sigarettenpeuken, stukken plastiek, autovelgen... alles werd opgeraapt, in zakken gestopt en op de aanhangwagen weggebracht. Meest bijzondere vondsten deze keer waren washandjes, een trui en twee rollerskates.
Na het werk werd tijdens een maaltijd nog gezellig nagepraat. Iedereen bedankt voor de samenwerking.

Geen opmerkingen: