maandag, mei 21, 2007

Quiz

Wie is Patrick Audenaert? Het zou een quizvraag kunnen zijn waarop nogal wat Evergemnaars punten zouden scoren.

De man die we daarnet hebben geïnterviewd is medestichter en voorzitter van het EKV, het Evergems Kwisverbond. Hij heeft wat zijn hobby betreft twee dromen: zijn vereniging bloeiend te houden en het organiseren van een internationale sportkwis. Sport is één van zijn specialiteiten. Hij kent ondermeer alle winnaars van de Ronde Van Frankrijk uit zijn hoofd en hij studeert dagelijks in zijn rijk archief.

Hij organiseert ook zelf vaak kwissen en zijn grote voorbeeld is Herman Van Molle. Jammer genoeg zijn er niet echt veel meer goeie kwissen op tv, zegt Patrick en hij denkt met wat weemoed terug aan de IQ-kwis (die hij ooit zelf won), Van Pool tot Evenaar en Cinémanie. In Nederland is er vooral "Twee voor twaalf" en in Engeland "Mastermind". Wist U trouwens dat er een heus wereldkampioenschap kwissen bestaat. Ook al is een Engelsman wereldkampioen, de Engelsen hebben nooit eerder de Belgische topploeg verslagen.

Patrick geeft herhaaldelijk aan dat goeie kwissers daarom geen superslimme mensen zijn. Ze hebben vooral een goed geheugen en trainen het ook regelmatig. Hij blijft er zelf van houden om zijn gegevens te halen door het lezen van boeken en kranten, door het luisteren naar de radio en het kijken naar tv en niet door het klakkeloos van buiten leren van lijstjes. Het mag niet teveel papegaaienwerk worden. Je moet er zelf nog iets van opsteken.

Het kwissen is een echte rage geworden en toch is het niet makkelijk om nieuwe jonge mensen te vinden die zich willen aansluiten bij het kwisverbond. Laat dit interview dan ook een oproep zijn. Wie wil kwissen loopt gerust eens aan bij de vereniging en je zal merken dat het een echte vriendenclub is.

Wil U meer info?
schrijf dan naar patrick.audenaert@wol.be

Geen opmerkingen: