woensdag, mei 09, 2012

Samenwerken

Na een bijeenkomst van Kiosk bracht een medewerkster me onderstaande tekst met de vraag deze te publiceren.

De kloof tussen de buurt en psychiatrische patiënten lijkt te groot. De bedoeling is om deze te verkleinen en op termijn hopen we deze helemaal te doen verdwijnen.
In het leven hebben we niet allemaal de chance om in een gelukkig huisgezin op te groeien: er is incest, kinderen worden geslagen en/of psychisch gepest. Sommigen groeien in een arm gezin op en leren weinig of niets van de waarden van het leven. Er wordt psychose of schizofrenie vastgesteld, men wordt verstoten en in een psychiatrisch centrum geplaatst.
Ook transseksuelen worden nog teveel als gekken aanzien en leven in groepjes en stoppen zich weg en lijden. Iedereen vindt dat ze ziek zijn en dat klopt niet. Ze zijn geboren in het verkeerde lichaam. Wanneer ze na operaties in het juiste lichaam leven dan leven ze weer volgens de natuurlijke gang van zaken. Lichaam en geest passen. Wanneer je deze mensen van nabij volgt dan merk je hun individule talenten en capaciteiten. Het zijn één voor één boeiende mensen die verdraagzaam zijn en respectvol. Als we samen zijn dan kunnen we onze gedachten bundelen om tot samenhorigheid te komen. Ik wil oproepen tot samenwerking in de hoop dat we elkaar beter begrijpen en verstaan. Dit is waarom ik ideeën wil uitwisselen, met anderen, samen met hen op stap gaan om interviews te doen.