vrijdag, november 25, 2011

Een voorsmaakje

Als de bijeenkomst tussen buurtbewoners, (ex-)patiënten en personeelsleden van de instelling gisteren een voorsmaakje was van de grotere bijeenkomst in februari dan wordt het een heel gezellige boel.
Patiënten zorgden voor cakes en gebak in zo'n hoeveelheid en variatie dat we er even spijt van hadden dat we onze gasten niet hadden verwittigd geen avondmaal te gebruiken vooraleer ze naar ons afzakten. Ze namen dan na de bijeenkomst ook nog heel wat lekkers mee naar huis. We werden overtuigd om het gebak niet via de keuken van onze instelling te bestellen maar de catering door de twee mensen te laten doen die gisteren in de keuken hadden gestaan. Patiënten zorgden gisteren voor de ontvangst van buurtbewoners en sommigen hadden daarvoor zelfs hun allerbeste kledij aangetrokken.
Buurtbewoners zijn gretig om een deel van het werk te doen en zullen daarvoor ook af en toe naar de afdeling komen om in kleinere groepjes, of één op één, samen te werken met patiënten. Op deze manier is de voorbereiding van de grotere bijeenkomst op zich al een deel van ons project.

"Een hart voor de buurt" zal de bijeenkomst heten en die zal doorgaan op zondag 26 februari van 14.30u tot 17.30u in de cafétaria van de instelling. We hopen op de die dag de buurtbewoners van de instelling te mogen verwelkomen. U hoort er nog van...

Geen opmerkingen: