zaterdag, juni 18, 2011

Mozaïek in het Pierkespark in GentHet Pierkespark is een vrij recent park in Gent. Het ligt in de Brugse Poort. Een deel van Gent dat ontstond door de industrialisering, vooral textiel, in de 19de eeuw. In dit park kan je naar optredens gaan kijken bij Vuile Mong en de Vieze Gasten (herinner je je nog "'t school dat is een apekot"?) en kan je er winkelen in de Kringwinkel, een koffie drinken bij buurthuis Trafiek of eens iets gaan eten in het Marokkaans restaurant Safi Safi. Kortom een zeer gezellige plaats.

Je kan er ook aan de slag als vrijwilliger. Scheherazade Bourahli is ontwerpster van een uitgebreid mozaïek dat doorheen het hele park loopt en de verschillende gebouwen met elkaar verbindt. Ze liet zich in haar ontwerp inspireren door de golven van de Middellandse Zee. We, personeelsleden en patiënten van onze instelling, gingen gisteren een handje toesteken, of een steentje bijdragen. (oeps, vrij flauw grapje). Ook als het regent kan je doorwerken. In een sneltempo wordt een tent aangedragen waaronder het aangenaam droog is. We smeren voegcement tussen de steentjes en maken die steentjes daarna weer proper. Het is een zeer arbeidsintensief werk. Scheherazade kan zeker nog vrijwilligers gebruiken in de komende zomermaanden.
Wil je wat tijd doorbrengen op één van de meest aangename parken in Gent en je daarbij ten dienste stellen van een mooi project dan kan ik iedereen aanraden om hier aan mee te werken.

Geen opmerkingen: