zondag, maart 06, 2011

op bezoek in Den Dries


Op vrijdag 11 februari mochten we op bezoek bij “Den Dries”,een organisatie die zich richt tot volwassenen met een verstandelijke beperking en eventueel bijkomende fysieke beperking.

De directeur, Luc Verbeke, stond ons te woord.

Bewoners van “Den Dries” kunnen er terecht voor zowel residentieel wonen als beschermd wonen. Er wordt een aangepaste dagbesteding voorzien zoals bv. een kunstwerking in Wippelgem,..In sommige gevallen helpt men de mensen ook verder in begeleid werken dmv een jobcoach. Zo kunnen ze werken in de Oxfam-wereldwinkel te Evergem, in de cafetaria van het bejaarden tehuis in Ertvelde enz.
Er is een 24u/24u permanentie voorzien.
De grote passie van Luc is toch wel de jaarlijks terugkerende “Rock voor Specials”, het muziekfestival voor mensen met een verstandelijke beperking. Het is een “echt” festival dat 2 dagen duurt, waar men kan kamperen, hamburgers en frieten eten en waar alcohol wordt geschonken. Het festival wil zo min mogelijk afwijken van andere festivals. Zo is het een pop – en rock festival waar de beste groepen op de affiche prijken.

De laatste jaren trekt het festival zo’n 7000 muziekliefhebbers. Door sponsoring van bedrijven is het mogelijk om de toegangsprijs laag te houden (25 euro voor 2 dagen). Er worden ook allerlei randactiviteiten voorzien (standen met kraaltjes, massage, fotografie…) Om rolstoelpatiënten de nodige voorzieningen te bieden, worden er 20 grote tenten van’t leger gebruikt. Om dit alles mogelijk te maken, doet men beroep op zo’n 250 vrijwilligers.

Ons bezoek was leerrijk, aangenaam en uitnodigend om nog meer te weten te komen over de vele projecten waar “Den Dries” mee bezig is. Daarom : bedankt Luc voor jouw uitleg vol passie en misschien tot de volgende…

Hilde

Geen opmerkingen: