zondag, maart 06, 2011

Kiosk sprak met Franky Dury (trainer AA Gent)

Drie Kioskreporters hadden de eer om op bezoek te gaan bij één van de beste trainers uit de Belgische competitie. Dury sprak met ons in zijn gekende enthousiaste en eerlijke stijl.

Kiosk: Hoelang loopt uw contract nog hier bij A.A.Gent?
Frank Dury: Dat loopt nog tot 2013. Ik hoop dat ik hier nog langer kan blijven natuurlijk. Ik kon op Zulte Waregem nog jaren blijven en ik kreeg Genk aan de lijn maar dat voelde niet zo goed aan. Niet dat ik dat een slechte ploeg vind, verre van. Gent was voor mij interessant. Het was een uitdaging na het succes van Preud'homme en we gaan ervoor. Ik vind dat we een hele mooie kern hebben. Er is het vooruitzicht op een nieuw stadion. Noem maar op. Gent heeft een mooi budget en we willen tweede of derde spelen.

Kiosk: 2006 was tot hiertoe je hoogtepunt denk ik. Je werd trainer van het jaar bij Zulte Waregem.
Franky Dury: Ik heb daar mooie momenten beleefd. Je mag niet vergeten dat ik in derde provinciale ben begonnen. Ik ben in iedere reeks gepromoveerd. In 2006 wonnen we dan ook nog de beker en als amateur werd ik toch maar coach van het jaar. Ik ben 53 jaar en ik heb echt zin om nog beter en meer te werken.

Kiosk: Wat gaat er gebeuren als je dit jaar weer de beker van België wint?
Franky Dury: Het zou kunnen, we gaan er zeker voor gaan. Je moet daar iedere dag voor werken. Bernd Thijs is naar Barcelona en naar Atletico Madrid geweest en hij heeft daar gepraat met Maxwell, een speler die daar linksback speelt. Maxwell zegt ongelofelijk welke professionele attitude al die profs hier hebben. Wij hebben hier nooit problemen gehad en als er een individualist zou tussen zitten dan vliegt hij er uit. Zie je, je moet als team denken en al de rest komt vanzelf. Het is moeilijk om dat uit te leggen tegen die mannen. Ik ben al wat ouder en kan er rustiger over praten. Ik kom ook van heel ver. Ik heb al die etappes moeten nemen en eigenlijk ben ik ook wat psycholoog.

Kiosk: Wat spelers als Lepoint doen, dat onthutst U?
Franky Dury: Het is een spijtige zaak. Ik vind dat heel spijtig. Ik vind dat de club, het voetbal en in het bijzonder de speler daar niet goed uitkomen. Waarom denkt een voetballer dat hij een ganse nacht kan gaan stappen? De opmerking dat je wat wil als je jong bent gaat er bij mij niet in. Als je voetballer bent dan doe je dat niet. Je ben consequent en draagt de gevolgen van je keuze om voetballer te worden. Als je kiest om profvoetballer te worden en het veelvoudige verdient van vijftienhonderd euro dan moet je daar ook de consequentie van dragen.

Geen opmerkingen: