vrijdag, februari 29, 2008

Kiosk op bezoek bij radio Basic Gold

Sebastien Vansever ontving ons deze morgen in café Paradox te Eeklo. Niet dat we met hem gingen pinten pakken. Hij gaf ons uitleg over de werking van Radio Basic Gold.
Voor we de studio ingaan worden we in het café gastvrij uitvangen door de juffrouw achter de toog van danscafé Paradox. Ze verzekert ons dat Sebastien ons zal binnenlaten.
Sebastien is medewerker van Publimedia, een groep van mensen die ondermeer een aantal regionale radio's beheren. Hij doet de promotie en is ook verantwoordelijk voor de programmatie bij de muziek van Basic Gold. We waren blij enkele kenners in ons interview-team te hebben. Mensen die de zendfrequenties uit het hoofd kennen en die dan ook wisten dat Cool Fm sedert vorige week Club Fm is geworden. Sebastien was dan ook bijzonder verheugd met dit trouwe publiek. Je kan het radiomaken niet meer vergelijken met wat het pakweg twintig jaar geleden was. Bij basic Gold zijn er geen dj's. De computer doet het werk. Eén maal per week programmeert Sebastien een aantal singels en geeft daarbij aan de computer een aantal opdrachten. Wist je dat de computer rekening kan houden met de temperatuur buiten. Hij kiest naargelang de temperatuur de aangepaste platen. Is het op moment van uitzending zeer warm buiten dan selecteert de computer de meer zomerse muziek.

Geen opmerkingen: