vrijdag, januari 11, 2008

Schilderen

Deze ochtend gingen we met een tiental Kioskreporters op bezoek bij Katrien.

Nu al meer dan een jaar doet Katrien mee met "het creatief atelier voor De Wende". Dit is een organisatie van Krekenland-Oranje. Tweewekelijks is ze aan het werk in het Beukenhof. Je kan niet zeggen dat Katrien "experimenteert met materialen en technieken" zoals op de inschrijvingsfolder van Oranje staat. Haar werk is dat van een kunstenares in wording.
Ze vertelt zelf dat ze vroeger op school altijd blij was als er tekenen of schilderen was. Ze leerde voor grafisch tekenaar maar ze moest deze studie stopzetten op het moment dat ze ziek werd. Dit was een grote ontgoocheling.
In de werken die ze nu maakt is nog steeds iets van die oorspronkelijke blijheid uit haar kindertijd terug te vinden. De werken zijn zeer evenwichtig opgebouwd en neigen naar het impressionisme. De uitgebeeldde taferelen stralen rust en vrede uit: een bergdorp, een meisje in de tuin, een tuin bekeken vanuit de huiskamer... Het licht speelt een grote rol en de borsteltoetsen suggereren vaak meer dan dat er effectief staat.

We wensen Katrien het allerbeste met haar verder werk, bedanken haar voor de vriendelijke ontvangst en kijken met plezier terug op dit bezoek.

(foto's van haar werk kan je op dit bericht begin volgende week terugvinden)

Geen opmerkingen: