zaterdag, december 22, 2012

Dank U wel, beste buurtbewoners...

Kioskmedewerkers vragen aan buurtbewoners om een gedicht, dat geschreven wordt door (ex-)psychiatrische patiënten, achter het raam te hangen


Frank De Boosere zou het hebben over hardnekkig ochtendgrijs. We kregen er ook nog miezerige en aanhoudende regen bij. We lieten ons echter niet doen vandaag en maakten een gezondheidswandeling door de Weststraat in Sleidinge. Een zestal Kioskmedewerkers ging in duo op stap en belden aan bij buurtbewoners van het psychiatrisch centrum. We nodigden hen uit om in mei volgend jaar een gedicht achter het raam te hangen. De dichters zijn mensen met een psychische kwetsbaarheid. Door mee te doen aan de actie verklaren buren zich solidair met hen die het wat moeilijker hebben en geven ze aan dat de gemeenschap open staat voor hen. Zowaar een mooie kerstgedachte.

Het trof ons vandaag hoeveel sympathie er is voor ons project. Bijna iedereen die we thuis troffen doet mee en dat zijn er een 40-tal. Bij nogal wat mensen die niet thuis waren gaan we nog eens langs. We zullen in het nieuwe jaar nog enkele andere straten in onze buurt bezoeken en hopen op een even mooie respons. Dank U zeer beste buurtbewoners!!!!

Geen opmerkingen: