woensdag, juni 04, 2008

Meta-wonen

Gisteren ging ik op bezoek bij Ans Hillebrant en Eric Herman van Vzw Metawonen. Ze werken er onder de koepel van De Schelp in het mooie artdeco-huis aan de Elyzeese Velden (Gent).

Metawonen organiseert vriendschappelijke contacten tussen vrijwilligers en mensen met psychische moeilijkheden. Psychiatrische en ex-psychiatrische patiënten hebben het soms moeilijk om contacten te leggen en voelen zich vaak alleen. De vereniging zoekt vrijwilligers die gedurende 2 tot 3 uur per week of 14-daags langsgaan bij iemand met psychische moeilijkheden. De bedoeling is om samen een wandeling te maken, te gaan winkelen, zwemmen, iets gaan drinken of gewoon een babbeltje te slaan. Er wordt gezocht naar een goede match, dit betekent dat er een verstandhouding kan onstaan tussen beide personen.

We zijn op Sleidinge al een aantal jaar intensief aan het werken om de relatie tussen buurt en instelling te optimaliseren. Een uitloper van een goede samenwerking kan er misschien voor zorgen dat er op Sleidinge mensen zich geroepen voelen om buddy te zijn voor een psychiatrische of ex-psychiatrische patiënt. We zijn er ons van bewust dat dit niet vanzelfsprekend is. Een vereniging zoals Meta-wonen kan daarin ondersteunend zijn.

Meer info over metawonen: lees hier.

Geen opmerkingen: